top of page
image.png

Amber Schuurman

 -Arbeid en Organisatie Psycholoog & MfN-registermediator

Ik ben Amber, moeder van drie kinderen. Opgegroeid in de randstad, maar inmiddels al jaren met mijn partner en kinderen woonachtig in Velden.
Ik ben een “andersdoener”. Ik studeerde toen ik een alleenstaande moeder was (van een huilbaby), ik haalde mijn master toen ik zwanger was van mijn tweede kindje (met bekkeninstabiliteit) en heb mijn bedrijf opgezet in de tropenjaren van het gezinsbestaan (drie kinderen in drie verschillende fasen van hun leven). Met andere woorden, ik zoek de uitdaging (onbewust) op!
Ik ben Arbeid en Organisatiepsycholoog en erkend MfN-registermediator met als specialisatie Arbeidsmediation. Daarnaast adviseer ik organisaties op het gebied van conflicten en verzuim. 
Na mijn bachelor studie Psychologie en Gezondheid in Tilburg heb ik in Nijmegen de master Arbeid en Organisatiepsychologie afgerond. Daarnaast heb ik jaren gewerkt het familiebedrijf waarbij ik de gehele back-office beheerde. Tijdens mijn werk heb ik met verschillende (juridische) kwesties te maken gekregen waarbij ik standvastig en rechtvaardig bleef. Tijdens deze momenten groeide het besef dat het recht niet altijd “recht” doet aan alle partijen. Wat mij heeft doen besluiten om uiteindelijk mij verder te ontwikkelen als (arbeids)mediator. 
Mensen omschrijven mij als hulpvaardig, eerlijk en sympathiek, maar soms een kenau (in de positieve zin van het woord). Ik sta mijn “mannetje”. Daarnaast ben ik iemand die rechtvaardig is en de belangen van alle partijen in ogenschouw neemt. Voor mij staat eerlijkheid centraal. 
Als mediator ben ik onafhankelijk en kijk is voorbij het probleem. Ik focus mij op het herstel van de band, waarbij de oplossing van het geschil vanzelf volgt. Mijn expertise ligt op het gebied van procesbegeleiding en conflictbemiddeling. Tijdens het mediatortraject zal ik gezamenlijk met jullie om de tafel zitten en eerst kijken wat de kern van het geschil is. Vanuit daar gaan we gezamenlijk toewerken naar een oplossing waar beide partijen zich in kunnen vinden. 
Als Arbeid en Organisatiepsycholoog begeleid ik organisaties op het gebied van conflicthantering en verzuimpreventie, waarbij ik de menselijke component in ogenschouw neem. Hier kijk ik naar hoe de organisatie in zijn geheel werkt. Ik werk hier nauw samen met de verantwoordelijke personen binnen de organisatie. Hierbij adviseer ik de organisatie waar de verbeterpunten liggen en hoe de organisatie dit kan implementeren in hun beleid. 

  • threads
  • LinkedIn

Empathisch, Oplossingsgericht, Ordelijk, Volhard

bottom of page