top of page
  • Foto van schrijverRaoul Last

Wat vind ik belangrijk in mijn werk?

Steeds meer mensen gaan nadenken over wat ze belangrijk vinden in hun werk. Voor sommige is dat financiële beloning, terwijl anderen meer waarde hecten aan waardering krijgen. Weet jij wat je belangrijk vind in je werk? Hoe zou jouw ideale werk eruit zien?

Werkgeluk

De afgelopen jaren groeit de aandacht voor werkgeluk, oftewel het ervaren van geluk op de werkvloer. Toch blijft de definitie van werkgeluk persoonlijk. Wat voor de ene werknemer als gelukkig werken wordt beschouwd, kan voor de ander juist anders zijn. Hoewel werknemers in principe zelf verantwoordelijk zijn voor hun werkgeluk, kunnen werkgevers hierin wel een rol spelen. Door bijvoorbeeld autonomie, vertrouwen en erkenning te bieden, kan het werkgeluk van werknemers worden bevorderd. Daarnaast is het essentieel dat werknemers hun vaardigheden effectief kunnen inzetten op de werkplek. Werkgevers kunnen hierbij ondersteunen door actief te luisteren naar de behoeften van hun werknemers en hierop in te spelen.


De huidige generatie hecht veel waarde aan werkgeluk. Voor hen is het niet alleen belangrijk om een baan te hebben, maar ook om zich gewaardeerd te voelen en voldoening te halen uit hun werk. Werkgeluk wordt gezien als een eessentieel onderdeel van een bevredigend en zinvol leven.


Persoonlijke waarden/drijfveren

Wat zijn de drijfveren die iemand motiveren in zijn of haar werk?

In de zoektocht naar werk zijn er verschillende waarden die voor individuen van groot belang kunnen zijn en die de mate van tevredenheid en voldoening in hun loopbaan beïnvloeden.

Creativiteit en innovatie worden vaak gewaardeerd door mensen die vrij willen zijn om nieuwe ideeën te ontwikkelen en te verkennen. Anderen hechten waarde aan autonomie en onafhankelijkheid, waarbij ze de vrijheid hebben om hun eigen werkzaamheden te plannen en uit te voeren.

Voor sommigen is samenwerking een essentiële waarde, waarbij ze graag deel uitmaken van een team en effectief kunnen communiceren en samenwerken met anderen. Anderen zoeken naar uitdaging en groeimogelijkheden, waarbij ze streven naar voortdurende persoonlijke en professionele ontwikkeling.

Voor veel mensen is ook de balans tussen werk en privé belangrijk, waarbij ze streven naar flexibele werktijden en een gezonde werkomgeving. Daarnaast kunnen waarden zoals waardering, erkenning en zingeving een cruciale rol spelen, waarbij individuen op zoek zijn naar werk dat hen voldoening en betekenis geeft.

Tot slot kunnen ook materiële beloningen en carrièremogelijkheden van belang zijn, waarbij mensen streven naar financiële stabiliteit en groeimogelijkheden binnen hun vakgebied.


Doe de Carrière Waarden test

Wil je zeker weten wat jij belangrijk vind in je werk? En waar jij gemotiveerd van wordt? Zowel het Basis Assessment, het Praktisch Assessment als het Professionele Assessment bevatten de Carriere waarden Test, inclusief uitgebreide toelichting.

35 weergaven0 opmerkingen

Comments


bottom of page